Klanten beoordelen ons met een 9.4!

Uw partner in de vrijheid van kamperen! Bel nu naar 0544-374310 voor Lichtenvoorde en 0575-200002 voor Zutphen

Caravan beladen

Veel gestelde vragen zijn: "Hoe kan ik mijn caravan nou het beste beladen?", "Hoe en waar pak ik het beste al mijn spullen in?" en "Kunnen mijn fietsen beter voorop de dissel of achterop de caravan geplaatst worden?" 


Bekijk onze video waarin we u enkele handige tips geven en u meenemen met het inpakken en beladen van uw caravan.


Overige tips

  • Leg zware spullen zo veel mogelijk boven de caravanas. Leg nooit zware spullen helemaal achter in de caravan. Dit werkt als het slingereffect van de klepel van de klok.
  • Leg niet teveel spullen in de keuken bij een caravan waarbij de keuken, bergruimte en koelkast zich geheel achter in de caravan bevinden. Zorg dat in de bovenkasten rondom geen zware spullen worden gelegd. Dit verhoogt het zwaartepunt van de caravan waardoor de caravan eerder gaat slingeren en in het ergste geval zelfs kan kantelen (topzwaar).
  • Zorg voor een gelijkmatige verdeling van de lading over de linker- en rechterzijde van de caravan.
  • Zorg voor een juiste kogeldruk, zoals deze is voorgeschreven door de caravan- en/of autofabrikant. Veelal bedraagt de maximum kogeldruk 50 of 75 kg. Zie voor de juiste waarden de omschrijving op de koppeling van de caravan en het typeplaatje op de trekhaak of raadpleeg de kentekenbewijzen.
  • Zet gasflessen in de disselbak goed vast. Zorg dat de gaskranen tijdens het rijden zijn gesloten. Dit is in verschillende Europese landen verplicht.
  • Het vervoer van fietsen op de dissel verhoogt de kogeldruk aanmerkelijk, terwijl het vervoer van fietsen achter op de caravan de stabiliteit nadelig beïnvloedt.
  • Net als de caravan zelf, heeft ook het trekkende voertuig een maximum laadvermogen. Dit staat niet op het kentekenbewijs, maar wordt vaak vermeld op het typeplaatje onder de motorkap.

Heeft u vragen?

Wij helpen u graag!

Lichtenvoorde: 0544 - 374 310
Zutphen: 0575 - 200002

Lees meer over Wisselink Caravans & Campers